Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jutsu

20. 5. 2012

 Jutsu, neboli umění boje, jsou typy bojových technik v japonsku. Tyto techniky se dělí podle typu a úrovně, základní informace o technikách čtěte níže. Rozsáhlý seznam Jutsu na Konoha.cz <<

Ninjutsu

– ninjutsu je umění Ninji. Tyto techniky jsou využívány nejčastěji a spotřebovávají velké množství chakry. Jedná se o techniky, kdy ninja za pomocí své chakry a to někdy i elementární vytvoří typ energie a například vyvolá blesk, hodí firebolt nebo vytvoří rasengan.

Taijutsu

– Je to umění boje na blízko, kdy se ninja snaží protivníkovy uštědřit co největší fyzické poškození. A to i za pomocí předmětů jako ninjuky, tyče apod…

Genjutsu

– Využívá se k oklamání nepřítele, který pokud mu podlehne může zemřít. Je velmi snadné odrazit Genjutsu, pokud není velmi silné, pro ninji, kteří mají vynikající kontrolu chakry. Genjutsu útočí na nervový systém jejich protivníků a to za pomocí iluze, která oklame a zaútočí na nepřítele.

Kuchiyose no Jutsu

– Jsou to techniky vyvolání, kdy se za pomoci krve ninja spojí s vyvolanými tvory nebo věcmi a podepíše úmluvu, kterou se pak oba řídí, tito tvorové nabývají různých podod a druhů.

Fuuin no Jutsu

– Pečetě a bariéry. Kdy za pomocí chakry uzamkneme cokoliv Vás napadne, ale čím větší nebo silnější věc chceme, tím víc chakry využijeme. Pečetí je zapečetěn např. Kyuubi v Narutovy a mnoho dalších.

Kekkei Genkai

– Dědičné schopnosti rodin a klanů, které se předávají z generace na generaci. Většina z nich patří mezi nejsilnější techniky, které nikdo neumí ovládnout a o to hůře jim v boji čelit. Sharingan, nebo Kimimarovo kosti spadají do těchto technik.

Doujutsu

– Doujutsu techniky jsou často zdědil jako Byakugan Hyuuga klanu či klan Sharingan pro Uchiha. Některé z nich mohou Doujutsu kopie technik (Sharingan) nebo ostatní uvidí prostřednictvím předmětů, osob nebo z chakry oběhového systému (Byakugan). Ale dají se využívat různě.